Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

73-і роковини УПА
13 жовтня 2015

Шановні ветерани ОУН-УПА, учасники визвольних змагань, захисники суверенності і цілісності держави від Російської агресії та сепаратизму дозвольте привітати Вас з великим християнським святом Покрови Пресвятої Богородиці, 73-ою річницею УПА та Днем захисника Вітчизни.

У День Покрови Пресвятої Богородиці, 73 рік тому, на Волині було створено Українську Повстанську Армію.  УПА була покликана вести   боротьбу за право українців мати власну державу. Українці, які вступали до її лав, усвідомлювали смертельну небезпеку для свого життя.
Більшість цих людей поклали свої голови за Україну, померли на стежках найкривавішої в історії людства війни. Вони вмирали з гаслом на вустах «Слава Україні». Ті, хто вижив, гідно витримали катування, тюрми, табори та заслання.
УПА не судилося стати переможцем у військових баталіях 40-х років, але не переможною залишилась ідея у серцях воїнів ОУН-УПА – це ідея Вільної, Незалежної України.
День заснування УПА – це наше свято, свято української сили, духу, мужності та звитяги. На прикладах героїчної боротьби вояків УПА у бій йшли герої майдану, герої боротьби на східних кордонах  України.
Сьогодні ми всі  низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя за волю і незалежність України.
Від себе особисто, від депутатського корпусу районної ради, щиросердечно дякуємо усім Вам за велику любов до України.
Бажаю Вам і Вашим родинам миру, злагоди, міцного здоров'я.  Нехай Пресвята Богородиця покриває своїм омофором усю нашу неньку – Україну, усіх Вас.
Вічна пам'ять героям, які поклали своє життя на вівтар нашої незалежної держави.

Слава Україні!
Героям Слава!

З  повагою заступник голови районної ради                     Юрій Лахман

Дизайн: Роман Туз