Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

Візит керівництва обласної ради до Городенківського району
12 квітня 2016

З робочим візитом в Городенківському районі перебували: голова обласної ради Олександр Сич, перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, начальник відділу з питань міжнародних зв’язків, інвестицій та проектної діяльності Юрій Цимбалюк, начальник відділу електронного забезпечення діяльності обласної ради та доступу до публічної інформації Василь Мельничук, засоби масової інформації.
Метою візиту було ознайомлення із результатами реалізації проектів-переможців обласного конкурсу 2014-2015 років та з об’єктами  незавершеного будівництва в районі

Першими прийняла гостей Олієво-Королівська громада. Присутні оглянули загальноосвітню школу І-ІІ ступенів та ознайомилися із результатами реалізації проекту. А це заміна вікон та дверей в школі. Як наголосив директор школи Дмитро Чіляк: «Вони готові і надалі приймати участь у різноманітних проектах та програмах розвитку задля вирішення проблемних питань які є в громаді».

Цікаво та змістовно відбулася зустріч з громадою села Рашків, обласна делегація відвідала навчально-виховний комплекс І-ІІ ступенів. Відбулася предметна розмова з директором НВК Василем Михайлюком, який сказав, що громада брала активну участь у Всеукраїнських та обласних проектах, велика заслуга в цьому була попереднього голови сільської ради Петра Бруса. Внаслідок чого до школи проведено воду, замінено вікна та двері, зроблено відповідний благоустрій території. Радіємо із того, що новообраний голова  Петро Данилюк теж розпочинає свою діяльність із участі в обласному проекті 2016 року. Маємо надію на успіх, адже не вирішених питань є ще дуже багато.

Гостинно прийняла обласну делегацію дітвора дошкільного навчального закладу «Колосочок» села Семаківці разом із сільським головою Тарасом Цебрієм. Громада села активна учасниця Міжнародних та обласних проектів. Завдяки проектам «Колосочок» став як писанка, світлий, теплий, привабливий. Присутні також ознайомилися з реалізацією обласного проекту в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів – заміна покрівлі та капітальний ремонт приміщення під актовий зал школи.

Зацікавила учасників візиту і реалізація Всеукраїнського проекту «Використання потенціалу сонячної енергії та впровадження інших енергозберігаючих технологій в дитячому відділенні Городенківської центральної районної лікарні – шлях до успішного лікування дітей району».
Головний лікар центральної районної лікарні Олександра Косовець ознайомила присутніх з ходом реалізації проекту.
На даний час замінено покрівлю на металочерепицю, встановлено сонячні колектори для підігріву води, ведуться роботи по створенню кабінету для реабілітації дітей-інвалідів та кабінету лікувальної фізкультури.

Депутат Івано-Франківської обласної ради, керівник ППА «Вільхівці» Іван Приймак запросив керівництво області ознайомитися із завершенням будівництва другої черги зерноелеватора, найпотужнішого в області місткістю 40 тис. тонн зернових.

Відповідно до програми в залі засідань районної державної адміністрації  відбулася зустріч керівників обласної ради з міським, селищним, сільськими головами, депутатами районної ради, депутатами обласної ради від Городенківського району, керівниками структурних підрозділів  райдержадміністрації. В ході зустрічі з присутніми поспілкувалися: Олександр Сич, Василь Гладій, Юрій Цимбалюк та Василь Мельничук. Підбито підсумки участі Городенківського району в обласних проектах та програмах розвитку. Присутніх цікавили питання адміністративно-територіальної реформи, залучення інвестицій в район та ремонт доріг.
Керівництво обласної ради на території району супроводжували керівники району: голова районної ради Іван Мандич, голова районної державної адміністрації Богдан Кобилянський.

Дизайн: Роман Туз