Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

Нехай не згасне світ науки.
13 жовтня 2016

Вчора, 12 жовтня в районному Палаці культури відбулася презентація виставки «Трагічні скрижалі української науки», керівник проекту, професор Василь Шендеровський.
Експозиція створена на основі нарисів про славетних українських науковців, культурних діячів, що їх представлено у тритомовому виданні книги Василя Шендеровського «Нехай не згасне світ науки».
Виставку представив автор і керівник проекту Василь Шендеровський, член Ради Всеукраїнської правової організації «Меморіал» ім. Василя Стуса, доктор фізико-математичних наук, професор, провідний науковий співробітник Інституту фізики НАН України. Експозиція створена на основі нарисів про славетних українських науковців, культурних діячів, котрі видрукувані в тритомнику Василя Шендеровського «Нехай не гасне світ науки».
У своєму виступі перед присутніми Василь Шендеровський розповів про видатних вчених з українським корінням, які зробили значний внесок у розвиток світової науки. Значна частина із представлених на цій виставці вчених, були репресовані, інші виїхали за кордон. Кожен із цих вчених був перш за все патріотом України. Кожен із них усвідомлював, що місце кожному народу обумовлене не тільки територією, а тим духовним великим, що творить народ, складовою якого є і наука – зазначив Василь Шендеровський .
Мета виставки, звернути увагу молодого покоління на досягнення українських науковців та їхню трагічну долю.
В презентації взяли участь заступник голови райдержадміністрації Ярослав Левкун, заступник керуючого справами виконавчого апарату районної ради Олександра Гудзик, педагоги міста, учнівська молодь, митці краю.


Дизайн: Роман Туз