Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

ЗАХИСТИ СВОЇХ!
09 серпня 2017

ПІДПИСУЙ КОНТРАКТ НА ПРОХОДЖЕННЯ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ

В 80 ОКРЕМІЙ ДЕСАНТНО ШТУРМОВІЙ БРИГАДІ

У житті кожної людини настає момент, коли потрібно зробити для себе вибір – від мрій та фантазій перейти до досягнення намічених цілей. Проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України – найоптимальніший варіант здійснення ваших мрій.
Військова служба за контрактом:
На військову службу за контрактом приймаються громадяни, які пройшли професійно-психологічний відбір, військово-лікарську комісію і відповідають установленим вимогам проходження військової служби: особи рядового, сержантського, старшинського і офіцерського складу, які проходили військову службу за призовом під час попередніх хвиль часткової мобілізації, громадяни призовного віку, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту, військовозобов’язані, резервісти та жінки.

Строки укладання контрактів:
Для громадян України, які приймаються на військову службу за контрактом та призначаються на посади, установлюються такі строки військової служби в календарному обчислені:
- для осіб рядового складу – 3 роки;
- для осіб сержантського та старшинського та офіцерського складу – від 3 до 5 років.
Військовозобов’язані, які мають бойовий досвід, та приймали участь в антитерористичній операції можуть підписати контракт терміном 6 місяців. Строк проходження військової служби для таких військовослужбовців може бути продовжено за новими контрактами.

Право на освіту
Особи рядового складу, сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом та продовжили строк військової служби за новим контрактом, мають право навчатися без відриву від військової служби у вищих військових навчальних закладах, військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів, а у разі відсутності можливості підготовки за спеціальностями у цих навчальних закладах, - в інших вищих навчальних закладах з метою здобуття вищої освіти.
Тому після завершення першого контракту (у т.ч. шестимісячного контракту), військовослужбовці, які продовжили строк військової служби за новим контрактом, можуть безкоштовно отримати вищу освіту (спеціальність).

Грошове забезпечення військовослужбовцям за контрактом виплачується  у розмірі від 7200 тис. гривень. З серпня 2017 року значно збільшився розмір грошового забезпечення. Президентом України підписане розпорядження  про те, що військовослужбовці у зоні антитерористичної операції на  першій лінії зіткнення, крім грошового забезпечення, додатково  отримуватимуть кошти у розмірі 10 тис. гривень, на другій лінії – 4,5 тис. гривень.
На сьогодні розроблено зміни до Закону України «Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо виплати грошової компенсації за піднайом житла для осіб рядового, сержантського і старшинського складу.
Крім, того з серпня 2017 року суттєво збільшилося грошове забезпечення для високомобільних десантних військ.

Військові частини знаходяться за адресою:
в/ч А 0284 м.Львів,вул. Стрийська 88,
в/ч А 2582 м.Чернівці, вул. Московської олімпіади 6А

За довідками та повним переліком вакантних посад Ви можете дізнатися в  Городенківському районному військовому комісаріаті за адресою:
м. Городенка, вул. Івана Богуна 14.
тел. (03427) 41409;  0980249591;  0963703124

Дизайн: Роман Туз