Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

Літній табір молоді в Михальчі
06 липня 2008

28 червня 2008 року 33 учасники і 12 волонтерів американського корпусу Миру прибули в дитячий оздоровчий комплекс "Перлина Придністров’я", що знаходиться в селі Михальче  Городенківського району Івано-Франківської області, щоб взяти участь в таборі для молоді. Учасники прибули з різних регіонів України: Київ, Крим, Луганськ, Закарпаття, Донецьк і також з Івано-Франківської області. Головною метою цього табору була ідея звести молодь разом, щоб обговорювати теми такі як лідерство, здоровий спосіб життя, расизм, стереотипи, жіночі права, і інші теми, які важливо, щоб молодь України розуміла. Табір був повністю на англійській мові, щоб надати учасникам можливість практикувати англійську мову.
Табір складався з двох частин (кожна по тижню): перший був для хлопців і мав назву “Вивчення нашої переваги” і другий для дівчат з назвою “Дівчата керують нашим світом”.
Табір є щорічним і проводиться в різних містах Західної України. Табір не міг бути проведений без підтримки громадських організацій України.

Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини (Марія Ковалів) та Городенківська районна рада (Леся Гудзик) надали допомогу в розміщенні табору на території села Михальче на березі Дністра. Вони влаштували все матеріально-технічне забезпечення для табору як, наприклад, розміщення, екскурсії і транспортування. Також в проведенні табору надали допомогу: голова громадської організації Клуб мандрівників “Золоте руно” Сергій Дідич, що організував і провів екскурсію на Говерлу; Солідарність організація по боротьбі з ВІЛ/СНІД в Івано-Франківську, що відправила професійних тренерів для проведення лекцій. Також, вперше, цей проект є партнером з “Майбутнім Обміном Лідерів, який є міжнародною програмою обміну студентів в США. Учасники табору мали можливість ознайомитися з мистецтвом, звичаями та традиціями, одягом покутського краю.
Кошти для табору були зібрані від сімей та друзів волонтерів Корпусу Миру в США. Завдяки коштам зібраним волонтерами, а також підтримки з боку громадських організацій табір був проведений успішно.
Досвід був не єдиною вигодою для українців, але також культурний обмін між українцями і  американськими добровольцями Корпусу Миру. Табір дівчат припав на два свята – американський День Незалежності (4 липня), а також на Івана Купала, традиційне Українське літнє свято, що святкує літнє сонцестояння. В ці дні дівчата святкували разом і обмінювалися знаннями і традиціями одна з одною. На Американський День Незалежності дівчатка зробили американський прапор, співали американські пісні, а волонтери розказували про святкування для Незалежності в США. Святкування Івана Купала пройшло з дотриманням українських традицій – вогонь, вінки з квітів і запускання вінка по річці. Це були тільки декілька з заходів проведених підчас табору. Крім семінарів було проведено прибирання сміття, футбольні матчі, концерт.

Дизайн: Роман Туз