Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

Урочиста здача об’єктів Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" - ІІІ в с. Торговиця
28 вересня 2016

В селі Торговиця активно працює громадська організація „Агенція розвитку Торговиці”. Вони активні учасники різноманітних проектів та програм розвитку своєї території, виграли та реалізували  шість проектів, а це більше як один мільйон двісті тис.грн. які внесені в розвиток загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.
Урочистості з нагоди здачі об’єкту мікропроекту „ Інноваційні енергоефективні заходи в школі села Торговиця” (влаштування сонячної установки, заміна та утеплення підлоги в спортивній залі),  Проекту ЄС/ПРООН „ Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” ІІІ відбулися в місцевій школі. Святкова лінійка зібрала педагогічний та учнівській колектив, громаду села, священників, гостей які спільно взяли участь в урочистостях. До присутніх звернулася директор школи, голова функціональної групи ГО „Агенція розвитку Торговиці”, лідер громади Марія Новосельська , яка сказала що громада вдруге працює з проектом і задоволена тим, що проект надав можливість не тільки вирішити проблеми заміни вікон та дверей, влаштування сонячних колекторів, заміни та утеплення підлоги в спортивній залі, а навчив як працювати в проекті, як об’єднувати громаду на вирішення проблем села, налагодити співпрацю з владою, бізнесом, іншими організаціями задля спільної справи.
До присутніх звернулися: голова районної ради Іван Мандич, голова районної державної адміністрації , депутат обласної ради Богдан Кобилянський, координатор Проекту ЄС/ПРООН „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” в Івано-Франківській області Леся Попелюх, яка відмітила що співпраця з громадою була взаємно корисною, приємною і дала свої певні результати , заступник начальника відділу освіти РДА Юрій Лахман, координатор районного ресурсного центру громад Олександра Гудзик, сільський голова Іван Новосельський, який сказав що даний проект інноваційний, з використанням альтернативних джерел енергії (сонячної) і сьогодні школа має гарячу воду для душових спортивної зали, їдальні та інших потреб.
Освячення провели отець Іван та  отець Ігор.
Бажаємо громаді подальших успіхів.

Дизайн: Роман Туз